18. i 19. RUJNA 2021.
ZAGREB, CROATIA

Back Together

medical communication summit

Zajedno za zdraviji svijet!

Najugledniji hrvatski stručnjaci iz područja medicine, znanosti i komunikacija odgovaraju na pitanja pandemije COVID-19, medicinske komunikacije, zdravstvene pismenosti, budućnosti medicine, mentalnog zdravlja u krizi, zdravlja djece te prehrane i genetike.back together

Cilj summita je stvoriti dostupno okruženje za zdravu i otvorenu komunikaciju o važnim i zanimljivim temama iz područja medicine i znanosti koje zanimaju širu javnost.

 • • stvaramo pozornicu za ljude koji inspiriraju, pomažu, stvaraju i kreiraju
 • • potičemo kvalitetan zdravstveno-edukativni sadržaj na društvenim mrežama i u medijima
 • • otvaramo dijalog s publikom i radimo na obostranom zadovoljstvu, kako pacijenata tako i liječnika
 • • medicinu i znanost približavamo javnosti u svrhu unapređenja zdravlja te kvalitete života

Pridružite nam se u kreiranju novog kanala za bolju zdravstvenu komunikaciju u svim smjerovima!

Želite li unaprijediti razumijevanje zdravstvenih informacija, saznati više o trendovima u medicini, poslušati kako o aktualnoj krizi razmišljaju najveći stručnjaci ili jednostavno unaprijediti vlastito zdravlje i zdravlje svoje djece, back together summit je mjesto za vas.

Odgovorit ćemo:

 • • Kako dobra komunikacija medicinskih stručnjaka utječe na bolje razumijevanje zdravstvenih informacija te kvalitetu života i zdravlja?
 • • Kako komunikacija između liječnika i pacijenta utječe na veću suradljivost i bolje ishode liječenja?
 • • Kako popularizacijom medicine i znanosti možemo utjecati na povećanje zdravstvene pismenosti te se boriti protiv lažnih vijesti internetskog bespuća?
 • • Čemu nas je naučila pandemija COVID-19?
 • • Kakva je bila kvaliteta medicinskih i znanstvenih informacija koje su se plasirale u javnost u jeku pandemije?
 • • Kako sačuvati zdravlje djece?
 • • Što nam poručuje naše mentalno zdravlje?
 • • Zašto je kvalitetna prehrana uistinu važna?
 • • Kako je anti-age postao must have?
 • • Kakva je budućnost medicine?
back together
back together

Dovoljno je registrirati se besplatno i 18. i 19.9. pratiti summit. U skladu s epidemiološkom situacijom, back together ove godine održava se u hibridnom obliku. Multidisciplinarna predavanja vodećih stručnjaka bit će moguće pratiti on-line uz prijenos događanja i besplatno sudjelovanje.

0

stručnjaka

0

dana

0

panela

0

tema

Panelisti

Upoznajte naše govornikeSanja Musić Milanović

Sanja Musić Milanović

prof. dr. sc., dr. med., spec. epidemiologije

Sanja Musić Milanović cijeli svoj znanstveni i stručni rad posvetila je očuvanju i unaprjeđenju zdravlja. Nakon diplome na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, pohađala je međunarodni poslijediplomski studij „Master in Public Health Methodology” na Université Libre de Bruxelles, Faculté de Médecine, Ecole de Santé Publique, gdje je stekla zvanje magistre znanosti. Doktorirala je na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu o temi „Demografske, bihevioralne i socio-ekonomske odrednice debljine odraslih u Hrvatskoj”. Izvanredna je profesorica na Katedri za medicinsku statistiku, epidemiologiju i medicinsku informatiku Medicinskog fakulteta u Zagrebu gdje studentima nastoji prenijeti temeljna znanja o medicini utemeljenoj na dokazima i metodologiji znanstvenog rada.

Ivan Đikić

Ivan Đikić

prof. dr. sc., dr. med., molekularni biolog

Ivan Đikić svjetski je stručnjak u istraživanju tumora i zaraznih bolesti. Profesor je na Sveučilištu Goethe u Frankfurtu, član Max Planck Društva. Školovan je kao liječnik na Medicinskom fakultetu u Zagrebu, a svoj doktorat u području istraživanja tumora izradio je u laboratoriju Josepha Schlessingera na New York Sveučilištu. Sa svojom znanstvenom grupom postigao je značajne rezultate u istraživanju životnih procesa u ljudskim stanicama i njihovim patološkim promjenama koje vode do razvoja bolesti poput raka i infekcija. Ivan Đikić u svojoj je karijeri osvojio brojne znanstvene nagrade, uključujući najprestižniju znanstvenu nagradu u Njemačkoj „Gottfried Wilhelm Leibniz” kao i Ernst Jung nagradu za medicinu. Izabrani je član Europske organizacije za molekularnu biologiju (EMBO), njemačke akademije Leopoldina, Europske Akademije i Američke akademije umjetnosti i znanosti. Ivan Đikić predano radi na obrazovanju novih generacija znanstvenika na globalnoj razini. Trud koji ulaže u popularizaciju znanosti u Hrvatskoj odlikovan je Redom kneza Branimira s ogrlicom, jednim od najznačajnijih znanstvenih odlikovanja koje uručuje predsjednik Republike Hrvatske.

Ivica Lukšić

Ivica Lukšić

prof. dr. sc., dr. med., spec. maksilofacijalne kirurgije

Ivica Lukšić je maksilofacijalni kirurg, stručnjak iz područja onkološke kirurgije glave i vrata, pročelnik Katedre za maksilofacijalnu kirurgiju s diplomom Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Ivica je ujedno i predstojnik Klinike za kirurgiju lica, čeljusti i usta Kliničke bolnice Dubrava. Od početka pandemije COVID-19 aktivno je uključen u rad Ekspertne skupine Ministarstva zdravstva kao koordinator bolničkog zbrinjavanja oboljelih u gradu Zagrebu i okolnih 8 županija, a od konca 2020. godine ravnatelj je Kliničke bolnice Dubrava. Redoviti je član domaćih i međunarodnih stručnih društava iz područja kirurgije glave i vrata, recenzent više međunarodnih časopisa te predstavnik Hrvatskog društva za maksilofacijalnu, plastičnu i rekonstrukcijsku kirurgiju glave i vrata pri European Union of Medical Specialists u Bruxellesu, član Vijeća European Head of Neck Society i European Association for Cranio-Maxillo-Facial Surgery.


Milivoj Jovančević

Milivoj Jovančević

prof. prim. dr. sc., dr. med., spec. pedijatar

Milivoj Jovančević specijalizirao je pedijatriju i djeluje u primarnoj zdravstvenoj zaštiti. Njegova daljnja edukacija i djelovanje vezani su za rani rast i razvoj djece, mentalno zdravlje te socijalnu i preventivnu pedijatriju. Zadnjih godina fokus djelovanja usmjeren je na probleme debljine, slabokrvnosti i nepovoljnih čimbenika iz okoliša. Temeljni se koncept zasniva na sveobuhvatnom (holističkom) konceptu zdravlja koji govori da, osim medicinskog zdravlja (tjelesnog i duševnog), postoji i socijalno i edukacijsko zdravlje. Također, trenutna situacija u kojoj se borimo s pandemijom virusa COVID-19 pokazuje nedjeljivost veze između medicinskog zdravlja, ekonomije i društvenih događanja. U akademskom dijelu svoje karijere sudjelovao je u dodiplomskoj i poslijediplomskoj nastavi studenata medicine i suradnih struka.

Stjepan Orešković

Stjepan Orešković

prof. dr. sc. sociologije

Stjepan Orešković redoviti je profesor Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu u trajnom zvanju s bogatim iskustvom u znanosti kao istraživač i profesor na nizu svjetski poznatih sveučilišta te kao menadžer velikih privatnih kompanija, međunarodnih projekata i akademskih institucija. Osnivač je i direktor World Health Organization Collaborating Center for HIV Strategic Information koji je obrazovao više od 2600 polaznika s pet kontinenata iz 109 zemalja svijeta. Glavni je istraživač (PI) Pfizerovog Global Grand projekta (2018. – 2022.) koji uključuje 58 kliničkih i bihevioralnih timova s Harvard Medical School – Massachusetts General Hospital, Medicinske fakultete Univerze v Ljubljani i Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

Krešimir Luetić

Krešimir Luetić

dr. sc., dr. med., spec. internist, gastroenterolog, predsjednik Hrvatske liječničke komore

Krešimira Luetića zanimala je povijest i novinarstvo, studirao je skandinavistiku, a diplomirao medicinu. Specijalizirao je internu medicinu i subspecijalizirao gastroenterologiju. Gastroskopija i kolonoskopija njegov su kruh svagdašnji. Više od 10 godina, na ovaj ili onaj način, sudjeluje u zdravstvenoj politici. Od lipnja 2019. godine predsjednik je Hrvatske liječničke komore. Kada je riječ o reformama u hrvatskom zdravstvu, Krešimir se osjeća kao u filmu „Beskrajni dan“.


Ana-Marija Liberati Pršo

Ana - Marija Liberati Pršo

dr. sc., dr. med., spec. interne medicine, dr. sc. nutricionizma

Ana-Marija Liberati Pršo medicinu promatra kroz prizmu nutricionizma, a nutricionizam kroz prizmu medicine. Otkako je doktorirala nutricionizam na PBF-u živi svoj san fuzionirajući oko ove dvije struke i to kroz svakodnevni ambulantni rad s dijabetičkim, preddijabetičkim i pretilim bolesnicima. Godinama se, djelujući putem dijabetičkih udruga, javnozdravstvenih kampanja i medija, bori za adekvatnu prevenciju i rano, multidimenzionalno liječenje dijabetesa, predijabetesa i pretilosti. Suosnivač je prvog hrvatskog Centra za kardiometabolizam i klinički nutricionizam (u kliničkoj bolnici Sveti Duh, gdje radi kao internist i budući dijabetolog) te je duboko uvjerena da će holizam i interdisciplinarnost postati moćno oružje u borbi protiv pandemije kroničnih bolesti.

Boris Filipović

Boris Filipović

dr. sc., dr. med., spec, otorinolaringolog – subspec. plastične kirurgije glave i vrata (IBCFPRS)

Boris Filipović trenutno je zaposlen na Odjelu za otorinolaringologiju i kirurgiju glave i vrata u Kliničkoj bolnici Sveti Duh. Završio je dodiplomski studij medicine u Zagrebu 2008. godine. Od 2005. do 2017. godine radio je kao znanstveni istraživač u Laboratoriju za neurofarmakologiju. Specijalizaciju iz otorinolaringologije i kirurgije glave i vrata započeo je 2011. godine u Kliničkoj bolnici Sveti Duh. U sklopu specijalizacije usavršavao se u klinikama u Hrvatskoj, Nizozemskoj, Njemačkoj i SAD-u. Završio je subspecijalističko usavršavanje iz plastične rekonstruktivne kirurgije lica kao prvi polaznik iz RH - u sklopu Europske akademije za plastičnu i rekonstruktivnu kirurgiju - EAFPS (European Academy of Facial Plastic Surgery) u Nizozemskoj i SAD-u stekavši titulu – Internationally Board Certified in Facial Plastic and Reconstructive Surgery – IBCFPRS.

HRVOJE HANDL

HRVOJE HANDL

dr. med., spec. psihijatar, subspec. psihoterapije

Hrvoje Handl ponosni je voditelj tima Dnevne bolnice za poremećaje prehrane, a žrtva je i svoje glumačke ambicije koja se kristalizirala na studiju glume pri Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu. Posljedice navedenoga samo se povremeno naziru u radu art terapije pod imenom „Terapija čitanja poezije“. Trenutno skromno uživa u jedinstvenom statusu svog tima kao vrhunskog multidisciplinarnog tima za poremećaje prehrane pri Klinici za psihijatriju „Sveti Ivan“. Od kada je otkrio svoj poremećaj ličnosti rado se bavi i tuđim, lakšim vidovima narcističke patologije. Decentan je, radin i samo povremeno lažan. Ne voli to što vole mladi danas. Vatreni je branitelj potlačenih, sramoćenih i zapostavljenih. Nema ga na društvenim mrežama, iako postoji.


Nevia Delalle

Nevia Delalle

dr. med., spec. dermatovenerologije

O Neviji Delalle najbolje govore njezine diplome, a njih ćete na zidu poliklinike Dermalife naći više od nekoliko. Ono što će vas svakako iznenaditi jest činjenica što je ova rođena Splićanka završila poslijediplomski studij iz Podvodne medicine i medicine ronjenja. Uz to, kako bi zadovoljila svoju široku lepezu interesa, upisala je i završila poslijediplomski znanstveni studij iz područja Fiziologije i imunobiologije. Specijalizaciju iz dermatovenerologije odradila je u KBC-u Sestara milosrdnica te je nakon toga pohađala internacionalnu specijalizaciju iz anti-aging medicine u Barceloni, Parizu, Pragu, Bruxellesu i Monte Carlu. Dr. Delalle jedna je od onih samozatajnih liječnica koja puno ulaže u obrazovanje i kontinuirani napredak svoje Poliklinike Dermalife, tako da ćete se u njenim rukama osjećati opušteno i samouvjereno znajući da ste svoju kožu povjerili jednoj od najboljih.

Aleksandar Džakula

Aleksandar Džakula

dr. sc., dr. med., spec. javnog zdravstva

Aleksandar Džakula od 1999. godine profesionalno je usmjeren na područje upravljanja i organizacije skrbi za zdravlje. Aktivno surađuje na projektima koji se provode u okviru promjena zdravstvenog sustava u RH. Djeluje kao stručni suradnik i savjetnik u više javnih ustanova i jedinica regionalne uprave. Vodio je ili surađivao na projektima Europske komisije, Svjetske zdravstvene organizacije te Svjetske banke. Koordinator je PUB HUB programa na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu te je i nacionalni koordinator u okviru European Observatory on Health Systems and Policies.

MLADEN MERĆEP

MLADEN MERĆEP

prof. dr. sc., dr. med., imunolog

Mladen Merćep je voditelj Odjela za translacijska istraživanja Mediteranskog instituta za istraživanje života, te radi u Dječjoj bolnici Srebrnjak. Objavljivao je radove u vrhunskim znanstvenim časopisima, te ja autor 31 patentne prijave. Odlikovan je Redom Danice hrvatske s likom Nikole Tesle za osobite zasluge u izumiteljstvu. Utemeljio je istraživačku jedinicu za istraživanje novih lijekova u terapijskom području upale/imunologije u istraživačkom institutu Plive. Osnovao je i biotehnološku tvrtku Amalgen koja radi na proizvodnji autolognih srčanih zalistaka. Autor je prijave i prvi voditelj projekta Centra za translacijsku medicinu DB Srebrnjak (CCTM). U suradnji s kolaborativnim kliničkim ustanovama, radi na uvođenju stanične imunoterapije tumora CAR T-limfocitima i tumora infiltrirajućim limfocitima specifičnim za mutirane bjelančevine tumora.


IGOR BERECKI

IGOR BERECKI

dr. med., spec. pedijatar

Igor Doc Berecki instruktor je za hitna stanja u pedijatriji. Autor je popularno-znanstvenih kolumni u informatičkom časopisu BUG, mrežni promotor znanosti i medicine temeljene na dokazima, Facebook influencer, hobistički grafičar i dizajner, blues harmonikaš i craft pivar.

Ognjen Bagatin

Ognjen Bagatin

MBA

Ognjen Bagatin suvlasnik je medijske platforme Poduzetnik i Poliklinike Bagatin, privatne poliklinike za estetsku kirurgiju, stomatologiju, dermatologiju i kozmetologiju. Završio je MBA program na Cotrugli Business School, a karijeru je započeo kao asistent upravnog odbora u Pastor grupi. Svoja znanja i vještine, 2008. godine, pretočio je u obiteljsku polikliniku koja je tada brojala tek dva zaposlenika. Njezin rast i razvoj godinama mu je bio apsolutni prioritet, a što pokazuje i današnjih 115 zaposlenika Poliklinike Bagatin. Dugi niz godina, uz profesionalno obrazovanje, vodio je sportske momčadi i klubove kao trener, te u korporativnu kulturu uvijek teži unijeti timski duh, zajedništvo i ispravne vrijednosti. Osim toga, Ognjen je i konzultant za 20-ak klinika u Europi i Hrvatskoj u području estetske kirurgije, dermatologije i stomatologije. Aktivan je član Izvršnih odbora i Vijeća koji su vezani za razvoj medicinskog turizma u Hrvatskoj (Vijeće za medicinski turizam pri HGK, Izvršni odbor za zdravstvo u HUP-u). Svoje široko znanje i iskustvo u poduzetničkim vodama sada koristi i za poticanje razvoja poduzetništva kroz različite projekte medijske platforme Poduzetnik koja se sastoji od mjesečnog časopisa, portala poduzetnik.biz, konferencija "Poduzetnički mindset", raznolikih webinara i dvaju YouTube emisija - "Poduzetnički mindset" i "Prodajni mindset". Cilj medijske platforme Poduzetnik jest učiniti poduzetnike liderima društva, što je ujedno i Ognjenova osobna misija.

Tea Vukušić Rukavina

Tea Vukušić Rukavina

dr. sc., dr. med., spec. psihijatrije

Tea Vukušić Rukavina izvan je konvencionalnih okvira po mnogočemu. Žena je koja voli nogomet, psihijatrica koja manje radi klinički uživo s pacijentima, a puno se više bavi javnim zdravljem i promocijom mentalnog zdravlja. Na Medicinskom fakultetu radi kao docentica, a znanstveni interes nalazi u kvalitativnoj metodologiji, stigmi mentalnih bolesti i zdravstvenom menadžmentu. Njena istinska znanstveno-stručna ljubav je područje odnosa medija i zdravlja. Ta je zaljubljenost sasvim slučajno započela 2001. godine kada se u pravo vrijeme zatekla na pravome mjestu i s pravom ekipom. Od tada vodi simpozij Mediji i zdravlje (osim kada se desi COVID-19) te pokušava unaprijediti suradnju zdravstvenih djelatnika i predstavnika medija uz trik odvođenja na izolirana i čarobna mjesta (kao što su Motovun i Grožnjan) kako bi im se omogućila suradnja i međusobno učenje „kroz igru“. Unazad par godina, s timom suradnika koje u sitne jutarnje sati gnjavi mailovima, intenzivno proučava kako se zdravstveni djelatnici ponašaju na društvenim mrežama, koliko su profesionalni pri tome te jesu li svjesni „digitalnih otisaka“ koje ostavljaju.


IVAN PAKOZDI

IVAN PAKOZDI

dipl. nov., prodekan za razvoj na Edward Bernays University College

Ivan Pakozdi je prodekan za razvoj i predstojnik Katedre za odnose s javnošću na Edward Bernays University Collegeu, komunikacijski stručnjak s 15 godišnjim praktičnim i akademskim iskustvom u području odnosa s javnošću i strateškog komuniciranja. Ivan je viši predavač na kolegijima iz područja odnosa s javnošću i marketinga te sudjeluje na brojnim edukacijama kao trener za razvoj profesionalnih komunikacijskih kompetencija menadžera. Ivan je doktorand na poslijediplomskom interdisciplinarnom sveučilišnom studiju Komunikologija na doktorskoj školi društveno-humanističkih znanosti Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku. Studirao je novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu gdje je diplomirao na smjerovima tisak i odnosi s javnošću. Kao jedan od najboljih studenata komunikacijskih znanosti u Hrvatskoj izabran je u prvu generaciju Komunikološke škole Matice hrvatske. Karijeru je započeo u Millenium promociji, najvećoj hrvatskoj agenciji za odnose s javnošću i integrirano komuniciranje u kojoj je radio do 2015. te obnašao dužnost izvršnog direktora. Sudjelovao je u izradi i provedbi brojnih komunikacijskih strategija u sektorima energetike, nekretnina, gospodarstva, telekomunikacija, osiguranja i farmaceutske industrije. Tijekom karijere u agenciji za odnose s javnošću vodio je brojne klijente te provodio brojne komunikacijske projekte na području strateškog komunikacijskog savjetovanja, komuniciranja u kriznim situacijama i razvoja odnosa s medijima. Profesionalno i nestranački sudjelovao je kao komunikacijski stručnjak u više političkih kampanja na nacionalnom i lokalnom nivou te na više predsjedničkih izbora. Osim na matičnoj instituciji, Ivan je čest gost predavač na brojnim institucijama, drži stručne seminare, radionice i treninge iz područja odnosa s javnošću i komunikacijskog menadžmenta. Od početka rada u odnosima s javnošću član je Hrvatske udruge za odnose s javnošću (HUOJ).

ANA GONGOLA

ANA GONGOLA

dr. sc.

Ana Gongola članica je uprave Sandoza u Hrvatskoj s više od 15 godina iskustva u farmaceutskoj industriji na rukovodećim pozicijama. Sandoz je globalni lider u segmentu generičkih farmaceutskih proizvoda i biosličnih lijekova te dio Novartis grupe. Osim vođenja velike farmaceutske kompanije bavi se i znanstvenim radom s fokusom na interpersonalnu komunikaciju između pacijenata i pružatelja zdravstvene skrbi. Posvećena je, kroz svoj profesionalni i znanstveni rad, zdravstvenom prosvjećivanju i zdravstvenoj pismenosti. Idejna je začetnica projekta „Zdravstveni rječnik“ koji objedinjuje vrhunske stručnjake iz područja medicine i farmacije s ciljem izrade zdravstvenih rječnika za najčešće kronične bolesti. Ana Gongola je diplomirala dentalnu medicinu na Sveučilištu u Zagrebu i doktorirala komunikologiju na Sveučilištu u Osijeku.

ŠIME MIJIĆ

ŠIME MIJIĆ

dr. med., spec. fizijatar – reumatolog

Šime Mijić je subspecijalist reumatolog te stalni sudski vještak Županijskog suda u Zagrebu. Predavač je na Kineziološkom fakultetu u Zagrebu i član niza hrvatskih i međunarodnih organizacija i udruženja. Područje interesa su mu dijagnostika i liječenje boli, infiltracijske tehnike, skolioze, rano otkrivanje upalnih reumatskih bolesti, dijagnostički te intervencijski ultrazvuk u bolestima lokomotornog sustava. Vlasnik je i osnivač Poliklinike Faktor zdravlje u Zagrebu i Privatne ordinacije za fizikalnu medicinu, rehabilitaciju i reumatologiju u Jastrebarskom.


Marinko Rade

Marinko Rade

associate professor, MSc Orth Med, PhD, MBA

Marinko Rade transformacijski je menadžer velikih i srednjih tvrtki s fokusom na primjenu znanstvenog razmišljanja pri upravljanju i strateškom preoblikovanju. Ravnatelj je Specijalne bolnice Rovinj, znanstveni savjetnik pri Kuopio University Hospital (Finska), član upravnih odbora, sveučilišni docent s posebnim fokusom na klinička istraživanja, dizajn istraživanja i kvantitativnu analizu podataka. Dobitnik je brojnih nacionalnih i međunarodnih nagrada i priznanja za znanost, a među kojima je i Nacionalna nagrada za znanost Republike Hrvatske za 2019. godinu u području biomedicine i zdravstva.

Karmen Matković Melki

Karmen Matković Melki

dipl. ing. preh. teh., nutricionist

Karmen Matković Melki diplomirala je nutricionizam na Prehrambeno-biotehnološkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Radi u nutricionističkom savjetovalištu u Poliklinici Leptir te je suvoditeljica Definicije hrane, edukativnog centra za savjetovanje u području nutricionizma. Predavač je stručnih predmeta na studiju Gastronomije Visoke škole Aspira, gdje spaja svoju struku i ljubav prema kulinarstvu. Trenutno završava poslijediplomski specijalistički studij Fitofarmacija s dijetoterapijom na Farmaceutsko-biokemijskom fakultetu. Autorica je brojnih znanstveno-popularnih nutricionističkih članaka te je aktivna u medijskim istupima u području nutricionizma.

Saša Ceci

Saša Ceci

dr. sc., fizičar

Saša Ceci čestični je fizičar s Instituta Ruđer Bošković, a u zadnje vrijeme sve se više bavi i promocijom znanosti. Osim znanstveno-popularnog bloga Blesimetar, iz kojeg su nastale i tri istoimene knjige, organizator je zagrebačkih Skeptika u pubu te voditelj znanstvene emisije Treći element na Hrvatskoj televiziji.


Andrea Cvitković Roić

Andrea Cvitković Roić

prof. dr. sc., dr. med., spec. pedijatar, uži spec. pedijatrijske nefrologije

Andrea Cvitković Roić je liječnica, specijalistica pedijatrije, subspecijalistica pedijatrijske nefrologije te ravnateljica najveće privatne pedijatrijske poliklinike u jugoistočnoj Europi. Akademsku karijeru ostvaruje kao profesor pri Medicinskom fakultetu u Osijeku, Zdravstvenom veleučilištu u Zagrebu te predavač na Medicinskom fakultetu u Zagrebu. Nakon bogatog kliničkog iskustva u Klinici za dječje bolesti Zagreb te brojnih edukacija u najboljim europskim i svjetskim pedijatrijskim centrima, odlučila je osnovati privatnu Polikliniku za dječje bolesti Helena te ju afirmirati kao regionalni centar izvrsnosti u području nekoliko grana pedijatrijske medicine. Najuža područja interesa su joj uroinfekcije u djece, anomalije mokraćnog sustava, funkcionalni poremećaji urotrakta, prenatalna urologija, urodinamska dijagnostika, neurogeni mokraćni mjehur i spina bifida. Prva je u Hrvatskoj uvela ultrazvučnu kontrastnu cistografiju (ceVUS) u dijagnostici vezikoureteralnog refluksa. Uz sve to, dopredsjednica je Hrvatskog društva za pedijatrijsku nefrologiju, voditelj Radne skupine za poremećaje mokrenja i neurogeni mokraćni mjehur, član Upravnog odbora Hrvatskog društva za ultrazvuk u medicini i biologiji i članica brojnih hrvatskih i međunarodnih stručnih društava.

Igor Čerenšek

Igor Čerenšek

mag. psych

Bivši je vrhunski sportaš s diplomom iz psihologije koju je stekao na Sveučilištu u Minnesoti, SAD i to kao jedan od tri najbolja studenta sportaša u generaciji. Igor je 13 puta uvršten u All American i dvije godine za redom u akademski All American tim od strane ESPN organizacije. Godine 2004. američki senat pohvaljuje ga izuzetnim doprinosom za sudjelovanje na Olimpijskim igrama u Ateni. Bio je finalist svjetskog prvenstva u plivanju 2002. i 2006. godine. Igor od 2008. godine radi kao Mentalni trener i psiholog s vrhunskim sportašima, trener u leadershipu za vrhunske poslovne menadžere i timove, a posjeduje i certifikat trenera u poslovnom okruženju (certified business coach) te je vlasnik certifikata ISMA-e (International Stress Management Association). Uz to, Igor provodi programe stress managementa u općoj populaciji od 2008. godine, a zadnjih je 8 godina predavač na Stress Management kolegiju u sklopu edukacije Hrvatske Udruge Managera Croma EduCare. Na Fitnes učilištu u Zagrebu, od njegova osnutka, Igor je predavač te nositelj kolegija Komunikologija. Također, radi kao motivacijski govornik te je vodio brojne treninge za kompanije. Igor je vlasnik zaštićenog branda i tehnologije rada „Mentalni trening” u RH kojeg vodi od 2008. godine. Autor je brojnih članaka, radova i knjiga: Mentalni trening priručnik za trenere, Roditelji novog doba, Mala knjiga velikih promjena i Kako graditi otpornost na stres.

Mladen Jukić

Mladen Jukić

prim. dr. sc., dr. med. FESC, FSCCT

Mladen Jukić ravnatelj je Specijalne bolnice AGRAM od 2005. godine. Specijalizaciju iz interne medicine te znanstveni poslijediplomski studij obavio je pri Klinici za bolesti srca i krvnih žila KBC-a Zagreb. Više godina radio je kao invazivni kardiolog i voditelj Odjela kardiologije u Klinici Magdalena. Od 2004. godine posjeduje diplomu europskog kardiologa (European Cardiologist Diploma). Zbog izvanrednog doprinosa u razvoju kardiovaskularne medicine, 2006. godine dodijeljen mu je naziv “Fellow of the European Society of Cardiology” – FESC i „Fellow of the Society of Cardiovascular Computed Tomography” – FSCCT. Asistent je u nastavi na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Osijeku te član Stručno-znanstvenog savjeta Centra za istraživanje i promicanje najboljih zdravstvenih praksi Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Stručno se usavršava i aktivno sudjeluje kao pozvani predavač na brojnim inozemnim i domaćim kongresima i tečajevima kao i u kliničkim ispitivanjima. Objavio je više od 60 kongresnih priopćenja i nekoliko znanstvenih radova. Dugogodišnji je član Upravnog odbora Hrvatskog kardiološkog društva (HKD), Europskog kardiološkog društva (ESC), Društva za kardiovaskularnu kompjuteriziranu tomografiju (SCCT), Hrvatskog katoličkog liječničkog društva (HKLD), Hrvatskog liječničkog zbora (HLZ) i Zdravstvene komisije Hrvatskog olimpijskog odbora.


Ana Čerenšek

Ana Čerenšek

prof. psih.

Psihologinja je i mentalna trenerica. Cijelu karijeru provodi u savjetodavnom radu sa stotinama managera, managerica, roditelja te sportaša i sportašica u potrazi za izvrsnošću. Nakon karijere u školstvu, titule stručne suradnice - mentorice, vođenja školskih sportskih timova na državnom i svjetskom nivou, odlučila se za karijeru mentalne trenerice. Od 2016. godine članica je zdravstvene komisije HPO-a. Ana uz sportske provodi i poslovne treninge, a ima i Q&A rubriku "Draga Ana" u časopisu Modra Lasta. Svoja znanja prenosila je i kao stručna suradnica u emisiji „Rekreativac” na HRT-u. Ana je također i prva psihologinja koja je sudjelovala na Olimpijskim igrama kao dio tima sportaša i to u Rio de Janeiru 2016. godine. Uz sve to, ona je i Adidas brand ambasadorica. Autorica je brojnih članaka i radova te je koautorica knjiga: Mentalni trening priručnik za trenere, Roditelji novog doba i Kako graditi otpornost na stres.

Tea Batinić Janjuš

Tea Batinić Janjuš

dipl. sociolog

Tea Batinić Janjuš diplomirala je sociologiju i kroatologiju na Fakultetu hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu. Tea je 20 godina radila na vodećim poslovima u marketingu i PR-u u beauty industriji. Osnivačica je portala estetica.hr i njegovih ekstenzija: Estetica Premium Product, Estetica First Class Dinner te kongresa estetske medicine, kirurgije i kozmetologije Estetica Demik.

Stribor Marković

Stribor Marković

dr. sc., mag. pharm.

Stribor Marković nakon inicijalnih ideja oko studiranja stranih jezika, odlučuje se za Farmaceutsko-biokemijski fakultet. Diplomirao je medicinsku biokemiju i farmaciju, a doktorirao je farmaceutske znanosti. Radio je u farmaceutskom istraživanju, a kasnije i u kontroli kvalitete. Nikada nije skrivao svoju fascinaciju onim što zovu alternativa, a nakon prizemljenja, ostala je ljubav prema ljekovitim biljkama i realnosti koje pružaju u 21. st., nadopunjena mikronutricijom. Nikada nije skrivao svoje vjerovanje da u sve treba uložiti emocije. Prema njegovom mišljenju, znanost je sve, samo ne i topla – tvrdi kako ona katkada može biti i tužna, ali je zato uvijek inspirativna. Voli pisati o povijesti medicine i znanosti, pokušavajući pronaći balans između činjenica i osjećaja.


Dario Šimović

Dario Šimović

 

Dario Šimović je CEO i suosnivač LittleDot/BigDot SaaS digitalne platforme koja, između ostalog, osigurava savjet medicinskih stručnjaka u digitalnom okruženju. „Digital health” je trend koji sve više maha uzima i u Hrvatskoj, a u LittleDot su i više nego spremni za nove digitalno-medicinske izazove. Inače, Dario je dugi niz godina karijeru gradio u američkoj korporaciji Cisco Systems, ostvarivši iznimne uspjehe na različitim pozicijama prodaje i razvoja za tržište jugoistočne Europe.

MARIJANA BRAŠ

MARIJANA BRAŠ

prof. dr. sc., prim., dr. med.

Marijana Braš zaposlena je kao izvanredni profesor na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, gdje je predstojnica Centra za palijativnu medicinu, medicinsku etiku i komunikacijske vještine (CEPAMET). Specijalist je psihijatrije i supspecijalist psihoterapije, s posebnim interesom za psihosomatsku medicinu i suradnu (liaison) psihijatriju, a osobito za područja kronične boli, psihoonkologiju i palijativnu medicinu. Tri je godine bila predstavnica hrvatske nevladine udruge pri United Nations Department of Public Information - UNDPI u New Yorku. Magistarski rad iz područja biomedicine obranila je 2005. na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, gdje je i doktorirala 2007. Stručni magistarski rad iz psihoterapije obranila je na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu 2009., a od 2011. je znanstvena savjetnica. Aktivno je sudjelovala na nizu znanstvenih i stručnih skupova u Hrvatskoj i inozemstvu te je bila predavač i jedan od voditelja na nekoliko poslijediplomskih tečajeva trajnog medicinskog usavršavanja u Hrvatskoj i inozemstvu. Urednica je više od deset knjiga te autor nekoliko desetaka poglavlja u drugim knjigama i udžbenicima, kao i nekoliko desetaka originalnih znanstvenih i stručnih radova. Sudjeluje u nastavi na brojnim predmetima koji se bave komunikacijom u medicini, psihosomatskom medicinom, palijativnom medicinom i medicinskom etikom.

Veljko Đorđević

Veljko Đorđević

prof. dr. sc., prim., dr. med.

Veljko Đorđević je izvanredni profesor na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Specijalist je psihijatrije, supspecijalist socijalne psihijatrije, s brojnim međunarodnim edukacijama iz područja komunikacije u medicini i psihoterapije. Uz preko 40 godina svakodnevnoga bavljenja s pacijentima, kao profesor na Medicinskom fakultetu uključen je u nastavu iz više kolegija, a osobito onih koji se bave komunikacijom u medicini, palijativnom medicinom te povezivanjem medicine i umjetnosti. Aktivno je sudjelovao u izmjenama kurikuluma Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, osmišljavajući niz novih kolegija i poslijediplomskih tečajeva trajnog medicinskog usavršavanja. Približavanje medicine i šire javnosti ostvaruje i kroz 650 autorskih televizijskih emisija Ekspertiza (u trajanju od 18 godina) i preko tisuću radijskih emisija Čovjek je čovjeku lijek i Povjerljivo. Uz to je objavio i nekoliko desetaka znanstvenih i stručnih medicinskih članaka te je urednik niza stručnih knjiga na hrvatskom i engleskom jeziku. Autor je sedam romana i četiri drame te član Hrvatskog društva pisaca. Promiče art terapiju u medicini u suradnji s vodećim stručnjacima iz svijeta. U glavi već sada ima nekoliko razrađenih ideja za nove romane i dramske tekstove.


IVAN RAŠIĆ

IVAN RAŠIĆ

doc. dr. sc., dr. med., FACS, EAFPS spec. otorinolaringologije, uži spec. plastične kirurgije glave i vrata

Ivan Rašić diplomirao je na Medicinskom fakultetu u Zagrebu 2007. godine s nagradom summa cum laude. Specijalizaciju iz otorinolaringologije i kirurgije glave i vrata završio je na Klinici za otorinolaringologiju i kirurgiju glave i vrata KBC-a Sestara milosrdnica, a specijalistički ispit položio je 2013. godine. Usavršavao se u vrhunskim klinikama u SAD-u, Kanadi, Njemačkoj, Nizozemskoj i Turskoj, a u ožujku 2017. godine položio je subspecijalistički ispit iz plastične kirurgije glave i vrata. Titulu doktora znanosti stječe 2017. godine na doktorskom studiju Biomedicina i zdravstvo na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu disertacijom Klinički značaj izraženosti gena BORIS i MYC u karcinomu pločastih stanica hipofarinksa. Docent je na Katedri za otorinolaringologiju i kirurgiju glave i vrata Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, puni je član Europske akademije za plastičnu kirurgiju lica (European Academy of Facial Plastic Surgery - EAFPS), Američkog udruženja kirurga (American College of Surgeons - ACS) te Hrvatskog društva za otorinolaringologiju i kirurgiju glave i vrata. Uže područje interesa su mu primarne i revizijske rinoplastike, operacija štitne i doštitne žlijezde, a također je jedan od vodećih stručnjaka za rekonstrukciju uške autolognom hrskavicom rebra.

DRAGANA OLUJIĆ

DRAGANA OLUJIĆ

mag. nutr.

Dragana Olujić magistra je nutricionizma i direktorica prehrambenog savjetovališta Nutricionist, čija je osnovna djelatnost prehrambeno savjetovanje s ciljem korekcije postojećih prehrambenih navika. Predavačica je na Kineziološkom fakultetu u Splitu, Medicinskom fakultetu u Splitu i Prirodoslovno – matematičkom fakultetu u Splitu, a specijalistica je za rad s onkološkim bolesnicima, djecom i sportašima. Od 2017. godine službena je nutricionistica HNK Hajduk Split i dugogodišnja nutricionistica Hrvatske jedriličarske reprezentacije s čijim je članovima osvojila nekoliko olimpijskih medalja. Autorica je nekoliko stručnih publikacija te kolumnistica za internetski portal Živim.hr. Predavala je na mnogim stručnim konferencijama, a 2018. godine u Barceloni je prisustvovala na prvoj sportskoj nutricionističkoj konferenciji, u organizaciji Barca Innovation Hub gdje je dobila dva certifikata za položene online tečajeve. Trenutno je na doktorskom studiju na Prehrambeno-biotehnološkom fakultetu u Zagrebu.

MATKO GULIN

MATKO GULIN

dr. med., spec. radiologije

Uz Natka još jedan zaljubljenik u radiologiju koji se odazvao ovogodišnjem summitu. Svoje liječničke i radiološke vještine i znanja brusio je na Klinici za tumore, KBC Sestre Milosrdnice, a odnedavno je jedan od stalnih radiologa Croatia Poliklinike. Polje interesa kojem je najviše posvećen je radiološka dijagnostika patologije dojke te pravovremeno detektiranje karcinoma dojke. U panelu pod nazivom "Check it out - bolje spriječiti nego liječiti" razgovarat će o važnosti sistematskih i preventivnih pregleda, kao i o kvalitetnoj komunikaciji s pacijentima.


Neda Ferenčić Vrban

Neda Ferenčić Vrban

dr. med., spec. školske medicine

Neda Ferenčić Vrban specijalistica je školske medicine s Nastavnog zavoda za javno zdravstvo dr. Andrija Štampar u Zagrebu gdje od 2005. godine jedan od voditelja tima za školsku i adolescentnu medicinu. Diplomirala je 2003. godine na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, a iste godine započinje i njezin pripravnički staž u KBC-u Zagreb. Stručni ispit za doktora medicine položila je samo godinu dana kasnije. Glavna je tajnica Hrvatske lige protiv raka te član užeg predsjedništva od 2011. godine. Za sebe voli reći kako joj je izum cjepiva jedan od najvećih i najpozitivnijih događaja u zdravstvu. Samim time, tijekom 2020. godine radila je na epidemiologiji Nastavnog zavoda za javno zdravstvo, a ujedno je postala i voditeljica cijepnog punkta protiv COVID-19 na Zagrebačkom Velesajmu. U svom je radu, kroz članstvo u Povjerenstvu Grada Zagreba za prevenciju spolno prenosivih bolesti i djelovanje u Savjetovalištu za reproduktivno zdravlje, posebno fokusirana na mlade za koje osjeća najveću odgovornost da im usadi svijest o važnosti prevencije bolesti i očuvanja zdravlja. Aktivno sudjeluje na domaćim i međunarodnim kongresima, a napisala je brojne stručne i znanstvene radove.

DANIJELA RAŠIĆ MARKOTA

DANIJELA RAŠIĆ MARKOTA

dr. med.

Danijela Rašić Markota, specijalizantica je četvrte godine Fizikalne medicine i rehabilitacije za Dom zdravlja Zagreb - Centar, a diplomirala je na Medicinskom fakultetu u Zagrebu 2013. godine. Svoje razvijene komunikacijsko-organizacijske vještine pokazuje još kao studentica sudjelovanjem u programu razmjene studenata. Na Instagramu stoji iza profila @mama_fizijatar, putem kojeg govori o važnosti razvoja motoričkih sposobnosti djece, obavljanja fizičke aktivnosti, te prevencije i očuvanja zdravlja. Svakodnevno je u interakciji s ljudima gdje povezuje iskustvo liječnice i majke dvoje djece. Svojim znanjem, savjetima i iskustvom nastoji pomoći roditeljima i djeci u rastu i razvoju kako bi ih usmjerila na što pravilniji psihomotorički razvoj. Poznaje znakovni jezik, volontirala je u "Bolnici za medvjediće" te sva stečena iskustva i aktivnosti prenosi u radu s djecom i roditeljima.

Diana Glavina

Diana Glavina

zdravstvena novinarka

Diana Glavina je više od tri desetljeća u Večernjem listu pratila zdravstvo, zdravstvenu politiku i medicinu. Puno je to godina u dnevnom novinarskom pogonu, pa gotovo da i nema medicinske ili zdravstvene teme o kojoj nije pisala. Bila je „sektorski“ novinar u pravom smislu te riječi što, među ostalim, podrazumijeva ne samo prenošenje informacija, već i istraživanje te stavljanje svake priče u pravi kontekst. U novinarstvu je jako važno steći i zadržati povjerenje čitatelja kao i uvažavanje sugovornika koji su, u Dianinom slučaju, bili uglavnom liječnici. To je postigla jer se uvijek trudila da tekst koji potpisuje bude istinit, objektivan i relevantan bez obzira radi li se o predstavljanju medicinske knjige, nekom inovativnom medicinskom zahvatu ili novom lijeku. Diana posjeduje i dvije nagrade Hrvatskog novinarskog društva, a jedna od njih je za otkrivanje velike tragedije u hrvatskom zdravstvu poznate kao „afera Baxter“.


Nataša Malić

Nataša Malić

dipl. ing. elektrotehnike

Nataša Malić direktorica je sektora za planiranje i inženjering pristupnih mreža Hrvatskog Telekoma i na čelu je tima koji je omogućio prvu 5G mrežu u Hrvatskoj stavljajući je tako uz bok modernim svjetskim državama. Ova diplomirana inženjerka elektrotehnike provela je 17 godina karijere u Ericsson Nikoli Tesli gdje je surađivala s operatorima u Hrvatskoj i srednjoj Europi.

Bernard Kaić

Bernard Kaić

prim. dr. sc., dr. med., specijalist epidemiologije

Bernard Kaić diplomirao je na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu nakon čega je završio specijalizaciju iz epidemiologije te magistrirao na matičnom fakultetu s temom Praćenje enterovirusa u okolišu kao mjerilo uspješnosti eradikacije poliomijelitisa u Hrvatskoj. Objavio je, kao prvi autor ili suautor, više od 20 stručnih i znanstvenih radova u recenziranim časopisima, od kojih je većina vezana uz cijepljenje. Član je Hrvatskog liječničkog zbora kao i Hrvatske liječničke komore. Doktorirao je na temi nuspojava cijepljenja. Voditelj je Službe za epidemiologiju zaraznih bolesti Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

BARBARA SLADE - JAGODIĆ

BARBARA SLADE JAGODIĆ

mag. engleskog i talijanskog jezika, predavač digitalne komunikacije

Barbara Slade Jagodić online komunikacijom bavi se 20 godina. Jedna je od prvih web novinarki, urednica, blogerica i community menadžerica u Hrvatskoj. Nakon rada za korporacije i startupove kao savjetnik za brendiranje i marketing, danas ima malu agenciju za SEO content marketing pod imenom SLADE. Putem nje, korisnicima pomaže i educira ih, da kroz ciljano pisan sadržaj postanu vidljiviji, troše manje novca na oglase, a da pritom više zarade. Njezini su klijenti veliki i mali poduzetnici, od turističkih zajednica i hotelijera preko IT industrije pa sve do farmaceutskih tvrtki i brojnih poliklinika, a koji za cilj imaju povećanje prometa kroz online kanale.


Sandro Kraljević

Sandro Kraljević

mag. psych.

Sandro Kraljević je magistar psihologije, vlasnik i direktor tvrtke Mind Lab d.o.o. iz Zagreba, specijalizirane za primijenjenu poslovnu psihologiju. Njegovi klijenti su privatne osobe i tvrtke, koje ga najčešće angažiraju za usluge procjene, edukacije, savjetovanja i osobnog razvoja. Najviše se bavi poslovima iz područja upravljanja ljudskim potencijalima. To su u prvom redu psihologijska procjena i razvoj djelatnika i menadžera neovisno o njihovoj hijerarhijskoj razini i vrsti djelatnosti, te poslovni treninzi i edukacije u svrhu razvoja mekih vještina. Također se bavi business i life coachingom, te općenito uslugama usmjerenima ka unaprjeđenju poslovanja tvrtki kroz razvoj ljudi. Jedan je i od autora prve hrvatske mobilne aplikacije za psihološku pomoć – Naomi. Certificirani je NLP majstor i NLP coach. Također je praktičar mindfulnessa i autogenog treninga. Trenutno je i u procesu edukacije za kognitivno-bihevioralnog psihoterapeuta (završio je prva dva od moguća tri stupnja edukacije), čije metode aktivno koristi u radu s klijentima kroz različite oblike psihološkog savjetovanja. Posjeduje preko 50 certifikata i alata iz područja psihologijske procjene, primijenjene psihologije, razvoja ljudskih potencijala, digitalnog marketinga i brandinga. Autor je knjige Kako preživjeti u suvremenoj džungli, najprodavanijeg psihološkog priručnika u 2020.

Program
Ima neka tajna veza - Prehrana-Genetika
Check It Out - Bolje spriječiti, nego liječiti
I like the way you move - Moć pokreta
Smile like you mean it - Osmijeh. Gdje smo i gdje idemo
Forever Young - AntiAge Revolution

Newsletter

no spam - šaljemo vam samo važne informacije
NAŠI MODERATORI
U niskom sam startu, naoružana pitanjima! Ma, koga ne bi zanimalo zdravlje djece i prehrana i genetika?! Vidimo se!
Daniela Trbović
Došlo je vrijeme da podvučemo crtu na covid krizu, barem se svi tome nadamo. Veseli me da ćemo razgovarati o tome što nam je pandemija učinila i što smo sve doznali o njoj, kako nam je utjecala na somatsko zdravlje, a kako na psihu.
Petar Štefanić
Veselim se početku jedne predivne i duge tradicije u nastajanju.
Ivan Šarić

Registrirajte se odmah!

Pridružite se novoj generaciji komunikacije o zdravljuRegistracija

guess who's back

Upoznajte naše organizatoreNATKO BECK

NATKO BECK

Komunikator godine 2020

Kroz svoj privatni projekt BeckInsight Natko u posljednje dvije godine nastoji približiti medicinu široj javnosti te time utjecati na zdravstvenu pismenost nacije. Veliki je poklonik dr. Andrije Štampara i njegovih postulata, promovira komunikaciju s pacijentima kao osnovu uspješnog liječenja te stvaranja povjerenja između liječnika i pacijenta. Utjelovljuje ulogu zdravstvenog influencera u njegovom pravom značenju - poticanje stanovništva na zdrav život uz pravilno korištenje informacija o zdravlju.

Vole reći da je u svom filmu.

TAJANA BECK

TAJANA BECK

wizard of back together

Kreativno biće zbog kojeg naši paneli zvuče poput omiljene pjesme na radiju. Drži sve konce u rukama, stvara magiju i ovoj ideji daje život. Tajana proteklih 20 godina provodi u medijima, što kao radijska voditeljica i urednica, što kao brand managerica. Sudjeluje u organizaciji brojnih događanja, a par godina vodi i digitalni odjel nacionalnog radija. Također, sudjeluje u kreativnoj izradi brojnih marketinških kampanja, potpisuje nekolicinu članaka i intervjua, moderira kongrese i podcaste te daje glas mnogim tv spotovima.

VESNA BABIĆ

VESNA BABIĆ

go-getter

S laser-like fokusom Vesna ne čeka priliku da se predstavi, već ju stvara kad i gdje ona pristaje. “You snooze, you lose” je njezina mantra i možemo reći da uistinu živi ono što radi. Inače Vesna je marketinška stručnjakinja s 20 godina dugom karijerom u farmaceutskoj industriji, u B2B i B2C marketinškim aktivnostima kao i projektnom menadžmentu. Osim upravljanja svim područjima marketinškog komuniciranja, upravlja organizacijom korporativnih događanja i medicinskih kongresa, kako u Hrvatskoj tako i u inozemstvu. Od nedavno svoju karijeru nastavlja u području medicinskih tehnologija.

sponzori

postanite naš partner